jsem trochu nachcípaná a tak se důsledně vyhýbám mléku. Nahradila jsem tedy při tomto obědě smetanu sójovým mlékem a byla jsem příjemně překvapená. Nejenže jsem ušetřila pár kalorií, ale sójové mléko je přirozeně sladké a tak velmi příjemně zkaramelizovalo, což v případě tohoto receptu rozhodně není na škodu.
SKLADBA JÍDLA:
BÍLKOVINA: vepřové medailonky
OBILOVINA: špalda
TEPLÁ ZELENINA: pórek (jablka)
SYROVÁ ZELENINA: strouhaná mrkev s citronem
SUROVINY: (pro 3 os.)
vepřové medailonky (nejlíp panenka) asi 0,5 kg
jablka 2 - 3 ks
cibule jedna velká červená
2 velké pórky
trocha dijonské hořčice
sojové mléko (příp. smetana)
hrníček špaldy
POSTUP:
dejte vařit špaldu
pórek nakrájejte na (půl) kolečka a dejte opékat na olivový olej (příp s trochou másla), když pórek zvláční, zalijte ho trochou sójového mléka a ztlumte na minimum
potom dejte na olivový olej opékat medailonky (nejlépe z panenky), po chvilce je obraťte a mezi ně naskládejte jablka a nasypejte cibuli. když je maso opečené z obou stran, přidejte lžičku dijonské hořčice...rozpusťte a přidejte sójové mléko. Nechte mléko zkaramelizovat a přilijte další...pokračujte než získáte požadované množství omáčky přiměřené hustoty
Žádné komentáře:
Okomentovat