Špalda je stará odrůda pšenice. Kernotto jsou vlastně kroupy -oloupaná a obroušená zrna. Příprava je rychlejší než u klasických (neloupaných) špaldových zrn. chuť jemně oříšková. Zelenina je "co lednička dala".
SKLADBA JÍDLA:
OBILOVINA: špaldové kernotto
BÍLKOVINA: přírodní pastevecký sýr
TEPLÁ ZELENINA: papriky,cibule, brokolice (nebo tak něco....co dá zas vaše lednička)
SYROVÁ ZELENINA: rajčata s bylinkami
SUROVINY:
špaldové kernotto 1 šálek
papriky všech možných barev 2-3ks
pár růžiček brokolice
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
1 červená feferonka (jako vždy není nutná)
sůl, pepř
rajčata (tentokrát z tchyniny zahrádky)
pažitka a dobromysl z vlastní zahráhky
umeocet, jablečný ocet
olej...popravdě už si nepamatuji jaký jsem tam dala (takže třeba olivový)
POSTUP:
kernotto jsem uvařila dle instrukcí na obalu, trvá to asi 20 min., mezitím jsem osmahla na pánvi na troše olivového oleje cibuli na měsíčky, nasekaný česnek, papriku na přiměřeně velké kousky, brokolici na růžičky a případně feferonku.
Rajčátka jsem nakrájela na na měsíčky, zalila omeoctem, jablečným octem, olejem a zasypala posekanými bylinkami.
na talíři jsem dozdobila čerstvým pasteveckým bio sýrem (z Billy)
MOJE HODNOCENÍ:
nic převratného, taková ta rychlovka co dům dal, ale bylo to vlastně moc dobré. Ten sýr je fakt mňamka a špalda taky chutná moc příjemně.
Žádné komentáře:
Okomentovat