SUROVINY:
můžete použít praktiky jakoukoliv zeleninu kterou najdete v lednici
JÁ NAŠLA:
čtvrtku dýně hokaido
kousek květáku (vždycky si kousek nechám-kdyby něco-a vždycky ho vyhodím)
1 větší mrkev
1 velkou bramboru
pár kapustiček
1 červenou cibuli
1 červenou chilli papričku
římský kmín, kurkuma, curry pasta (červená)
půl plechovky kokosového mléka
POSTUP:
na směsi sezamového a kokosového oleje jsem osmahla - v pořadí jak jsem je házela do hrnce - cibuli na měsíčky, dýni na kostky, bramboru nakrájenou na drobné kostičky, mrkev na šikmé plátky, květák rozebraný na malé růžičky a po chvilce váhání i rozpůlené kapustičky, přidala jsem kurkumu, římský kmín, rozinky a curry pastu (přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně), jo a ještě chilli papričku, ještě chvilinku jsem opékala a pak přilila kokosové mléko a dusila do změknutí.
MOJE HODNOCENÍ:
všechno k sobě dokonale ladilo akorát ty kapustičky z toho trošku čouhaly (jak jsem se obávala), ale já je ráda, takže mi to vlastně nevadilo. Kdybych to vařila pro hosty asi bych je vynechala. Pokud přidáte červenou nebo žlutou čočku (klidně přímo k zelenině) a rýži jako přílohu, máte plnohodnotné jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat